dimarts, 2 de desembre del 2008

SOLIDARIS AMB BURKINA




SOLIDARIS AMB BURKINA te els seus antecedents l'any 2005 quan va començar a col.laborar amb Congo Lassané, responsable de l'associació FABAO ESPOIR de OUGADOUGOU (Burkina Faso), per crear una escola de futbol, aprofitant l'interès dels nens per l'esport, i amb l'objectiu de recollir nens del carrer i nens de famílies desestructurades i aconseguir el compromís dels pares de portar els seus fills a l'escola i portar un control de l'assistència i dels resultats. A canvi de practicar futbol els nens s'havien de comprometre, amb el supor de la família, a assistir regularment a l'escola i obtenir bons resultats.

Congo Lassanè és un burkinès nascut a la comunitat de Toécé situada a 50 Km de la capital, i és l'impulsor i màxim responsable d'innombrables projectes socials, humanitaris i de desenvolupament, tant a través de l'Association de Jeunes pour développement de Toécé, com dintre del seu gran projecte sòcio-sanitari esportiu que és la FABAO Espoir.

És a la vegada director i propietari de l'Agència de Viatges Yenenga Travel Service.

Per donar suport al projecte de la FABAO Espoir, les persones que posteriorment van crear l'associació Solidaris amb Burkina van fer una campanya de recollida de material esportiu a Vilassar de Dalt.

La primavera-estiu de 2007 es va fer a Vilassar de Dalt, una campanya de recollida de llet per lactans per enviar-la al Centre Nutricional de Mé Toécé, per atendre puntualment la necesitat urgent que tenien degut a la sequera que estava patint el país. que dificultava l'alimentació de mares i nens.
Aquest Centre Nutricional, creat per l'associació Mé Toécé, dirigida per Congo Lassané, el dirigeixen tres dones de la zona que han rebut durant dos anys una formació específica en temes de nutrició.